Varekurv

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL 
3-7 hverdage

Hjemmelevering

73 44 22 20

 

 

       

DIBS - Payments made easy

Materialeguide

Forskellige materialer har forskellige egenskaber. Visse materialer er bedre egnede til gardiner og boligindretning mens andre er bedre til sengetøj. Her giver vi dig en guide til vores forskellige materialer.

Bomuld er  naturfibre fra bomuldsbusken. Bomuld har høj slidstyrke og krymper næsten altid lidt i vask. Et let, resistent og billigt materiale. Bomuld tåler høje temperaturer og har høj modstandskraft overfor lys.

Dun er et naturmateriale der ånder og leder overflødig fugt og varme væk fra kroppen men sikrer moderat varme i luftlaget nærmest kroppen.

 

 

Fleece er polyester med kort, tæt luv og et materiale med en vis stretchevne. Holder varmen godt og er et blødt og skønt materiale. Fleece bør vaskes på skånevask ved 40 grader.

 

 

Bæk og bølge er et bomuldsstof, anvendes ofte til sengetøj og opleves ekstra sval. Det har et lidt boblet struktur, denne bevares ved ikke at stryge eller rulle stoffet.

Frotté er en bomuldsstof. Slutresultatet påvirkes blandt andet af, hvor mange løkker, der væves pr. centimeter og hvor høje løkkerne er. Tætte og høje løkker giver en tyk frotté med høj absorptionsevne, mens afskårne løkker på den ene side giver en glansfuld veloureffekt.

Jacquard er et dekorativt vævet stof. Mønstret væves ind i stoffet.

 

 

 

 

 

Organza er et tyndt og fintrådet stof.

 

Panama og halvpanama er væveteknik hvor der er dobbelte tråde i begge retninger i stoffet. På halvpanama er der dobbelte tråde i én retning. Giver et fast og kraftigt stof.

Satin er stof vævet af silke eller bomuld. Det føles svalt og behageligt og har et fint skær. Det er glat og let.

 

 

Quiltning er en tekstilteknik hvor man lægger et luftigt materiale mellem to stoflag og syr derefter lige igennem stoflagene. Ofte syr man i dekorative mønstre.

Voile er et sløragtigt og næsten transparent stof. Materialet kan variere.

Lærred er naturfiber fra hørplanten. Stoffet har et fint skær og er mere smudsafvisende end bomuld men krøller lettere. Har høj sugeevne. Lærred er godt at rulle da det derved får ekstra flot skær.  

 

Polyester er en gruppe af syntetiske fibre. Polyester holder formen godt og krymper ikke i vask. Krøller ikke og er let holde. Polyester blandes ofte med andre materialer.