Varekurv

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL 
3-7 hverdage

Hjemmelevering

73 44 22 20

 

 

       

DIBS - Payments made easy

At vælge den rigtige gardinmodel

En gardin kan virkelig forandre et roms preg, det finnes knapt noen raskere, billigere og bedre måte å «ominnrede» enn å bytte gardiner. Vi guider deg frem til hvilke gardiner du bør velge.

 

PANELLÆNGDER

Panellængder, eller panelgardiner er smalle længder der hænger lige fra gardinstangen. De indrammer vinduet, og det er flot at have flere panellængder, der overlapper hinanden i hver side. Anvend gerne forskellige farver på panellængderne der matchet. Det kan også være fint med en mønstret og en ensfarvet panellængde, som opfanger mønstrets farver.

Når panellængder hænges op anvendes holdere til panellængder. I bunden af længden placeres tyngden som medfølger ved holderen, det giver et fint fald på gardinerne. Hvis der hænges flere panellængder der skal overlappe hinanden, anbefales de åbne holdere.

Se alle vore panellængder »

 

 

GARDINFAG

Gardinfag er den almindeligste gardintype. Det har løbegang foroven og trækkes på gardinstangen. Gardinfagene er velegnede da de passer på flere typer gardinstænger. Et gardinfag kan ligesom så mange andre længder hænge lige ned eller trækkes sammen på midten af et bånd eller en kvast. Vore gardinfag findes ofte i to længder, et som når ned til gulvet, og et som når lige under vindueskarmen.

Se alle vore gardinfag »

 

SEJLRINGSLÆNGDER

Sejlringslængder sættes direkte på stangen og er lette at hænge op. De passer godt i rum, hvor man bare vil trække for, enten at der ikke skal kunne kigges ind eller for at undgå stærk lys. Sejlringslængder bliver flot foldede, når man hænger dem op.

Se alle vore sejlringslængder »

 

 

 

BINDEBÅNDSLÆNGDER & GARDINLÆNGDER MED STROPPER

Både bindebåndslængder og gardinlængder med stropper har stropper der bindes eller trækkes på gardinstangen. Stropperne kan sidde foran, bag (også kendt som franske rynkebåndslængder) eller ovenpå gardinet. Bindebåndslængder er bundet foroven. Gardinlængder med stropper har stropperne foroven.

Se alle vore bindebåndslængder »
Se alle vore gardinlængder med stropper »

 

 

 

 

RYNKEBÅNDSLÆNGDER & FRANSKE RYNKEBÅNDSLÆNGDER

Rynkebåndslængder giver et fint fald med bløde rynker. Du kan selv vælge hvor tæt rynkerne skal sidde da der er syet et rynkebånd på gardinets bagside. Fingerkroge sættes i rynkebåndet og derefter sættes de i ringe på gardinstangen. Rynkebåndslængder giver et klassisk sobert indtryk.

Franske rynkebåndslængder har påsyet rynkebånd, der kan anvendes med og uden fingerkroge. Hænges de direkte på stangen ser de ud som almindelige gardinfag.

Se alle vore rynkebåndslængder »

 

MULTIBÅNDSLÆNGDER 

Multibåndslængder har et fastsyet bånd på bagsiden af faget, dette giver flere ophængningsmuligheder. Du vælger selv, hvilken ophængningsform du vil have.  

Vælg mellem følgende måder at hænge gardinet op på:

Færdig kanal til gardinstangen.

Huller som man sætter gardinstangen i, hvilket gør, at det folder sig ens.

Fingerkroge (rynkebånd).

Wave ophængning med rynkebåndskroge.

 

Se alle vores multibåndsgardiner »

 

GARDINKAPPER & BUET KAPPE

Gardinkapper er korte og hænger over hele gardinstangen, de er ofte ikke højere end ca. 50 cm. De hænges oftest op med en kanal. Sæt gerne gardinstangen et lille stykke over vinduet, da virker vinduet større. Gardinkapper kan hænges alene eller kombineres med en form for længder bag. Anvend da dobbelte gardinstænger.

Buet kappe er en gardinkappe der er formet som en bue. Buede kapper er altid færdig konfektionerede og sælges ikke som metervare.

Stofforbrug kappemetervare
Kappe metervare bestiller du det antal meter du ønsker. Bestil og klip altid jævne rapporter (gentagelse af mønstret) så mønstret ikke bliver skævt. Bestil 70 % ekstra. Hvis vinduet f.eks. er 1,5 m bredt, køb 2,55 m stof. Mål vinduets bredde og gang med 1,7.

Stofforbrug til kappe metervare med rynkebånd
2-fingerkrog og en tom lomme bruger 35 cm ekstra stof/m (9 kroge/m).
2-fingerkrog og to tomme lommer bruger 30 cm ekstra stof/m (7 kroge/m).
3-fingerkrog og en lomme bruger 80 cm ekstra stof/m (8 kroge/meter).
3-fingerkrog og to tomme lommer bruger 45 cm ekstra stof/m (6 kroge/m).
4-fingerkrog og en lomme bruger 95 cm ekstra stof/m (8 kroge/m).
4-fingerkrog og to tomme lommer bruger 70 cm ekstra stof/m (8 kroge/m).

Se alle vore gardinkapper & buede kapper »

 

ROLL UP-GARDINER

Roll up-gardiner er gardinkapper med variabel højde, kan tilpasses i højden efter vinduet eller for at regulere indsyn og lysindfald. Trækkes på en gardinstang og derefter rulles gardinet op til den ønskede længde. Anvend båndet til at binde gardinet i rette højde.

Vi foreslår, at det trækkes en let stang eller en pind gennem kanalen forneden på gardinet, da er det nemmere at rulle op og ned, og mere lige. Ønskes der en bue forneden, rulles det op uden pinde.

Se alle vore roll up-gardiner »